De mens centraal: het verhaal achter de oprichting van Bloemink

Wat begon als een bescheiden bijbaan in de beveiliging, is uitgegroeid tot het bedrijf van nu. We interviewen Martijn Bloemink, mede-eigenaar, over de start van het bedrijf en de visie van hem en zijn broer Peter. In 2006 richtten zij samen Bloemink Security op, een bedrijf dat niet alleen streeft naar professionele dienstverlening, maar ook naar een familiaire sfeer. Met een focus het menselijke aspect van beveiliging heeft het bedrijf een unieke kijk op de beveiligingsbranche.

Gedreven door passie en de menselijke maat
Martijn’s carrière in de beveiliging begon met een bijbaan: “Via een kennis van mij – die bij de politie werkte – kon ik starten als horecaportier” vertelt Martijn. Het ondernemerschap is organisch ontstaan: al snel ging Martijn zelfstandig aan de slag als beveiliger, samen met zijn broer Peter. Hun gedeelde passie voor de beveiliging en het ondernemen heeft geleid tot het bedrijf zoals het nu is. “Peter en ik wilden dingen écht beter doen, een extra stap zetten.” Daarbij kwam de focus al snel op het ‘familiegevoel’ te liggen. “In de beveiligingsbranche moet je elkaar blind kunnen vertrouwen.” vertelt Martijn. Hij is ervan overtuigd dat ze de juiste pool aan mensen hebben binnen het bedrijf, iets waar zijn collega’s zich in kunnen vinden. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Roy.

Voor iedere situatie een passende aanpak
Enkele jaren later ontwikkelde zich al snel een nieuwe tak binnen het bedrijf: Bloemink Crisisondersteuning. ‘Onze beveiligers worden ingezet om organisaties – bijvoorbeeld de politie – te ondersteunen. We zijn daarbij gefocust om mensen – vaak met onbegrepen gedrag – te helpen, en proberen voor elke situatie een oplossing te vinden.’ Het menselijke aspect is hierbij van groot belang en vormt de basis van hun aanpak. “Ik heb een passie voor de mens.” vertelt Martijn, “Behandel iemand zoals je zelf ook behandeld wil worden. Vanuit die gedachte ben ik ook ondernemer geworden.”

In de crisisondersteuning, maar ook in de security-tak, draait het om empathisch vermogen. Het gaat niet alleen om dossierkennis, juist niet. “De beveiligingsbranche heeft een ‘stoer imago’, maar bij Bloemink gaat het om veel meer dan dat.” Het draait om het werk en de veiligheid van de omgeving. De veiligheid van mensen is noodzakelijk, en het gaat verder dan de stereotype stoere beveiliger.

We staan letterlijk en figuurlijk midden in het werkveld. Wij hebben oog voor veiligheid, maar ook voor zorg. Met deze expertise weten wij een comfortabele omgeving te creëren voor de betrokkenen. Inmiddels telt ons bedrijf een groot aantal medewerkers die zich flexibel weten in te zetten bij zowel kleine als grote evenementen, objecten of bij een adhoc  crisissituatie.

Samen veilig.

 

foto: Marcel van Saltbommel

Meer blogs

Blogs

5 mei Bevrijdingsfestival Overijssel

Een dergelijk grootschalig evenement vraagt niet alleen om een strakke organisatie op de dag zelf...
Blogs

Passie voor veiligheid

In de hectische en vaak onvoorstelbare wereld van beveiliging en crisisondersteuning vond Hans va...
Blogs

Van politiedroom naar beveiliger

Van politiedroom naar beveiliger; Lisanne in de spotlight Ooit droomde ze ervan om bij de politie...

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten