Tassencontrole, alles voor een veilige omgeving

Als je ooit een groot evenement hebt bijgewoond, dan kun je je vast voorstellen dat veiligheid enorm belangrijk is. Of het nu een muziekfestval, een sportevenement of een besloten bijeenkomst is, bij Bloemink Security staat het creëren van een veilige omgeving voor bezoekers altijd op de eerste plaats. Eén van de manieren waarop we dit doen, is door bij de ingang van een evenement tassencontroles uit te voeren.

Grote kans dat je het niet leuk vindt om aan te sluiten in de rij voor de tassencontrole, en dat iemand de inhoud van je tas controleert voordat je het fes7valterrein mag betreden. Toch is de tassencontrole een cruciale stap om jouw veiligheid, en die van alle andere bezoekers, te kunnen waarborgen. Door tassen te controleren verkleinen we namelijk de kans dat er verboden voorwerpen het evenemententerrein op komen.

Het zal je niet verbazen dat we heel vaak voorwerpen tegenkomen die niet zijn toegestaan. Dit komt mede doordat bezoekers vaak onbewust een verboden voorwerp meenemen. Onder verboden voorwerpen vallen namelijk niet alleen wapens (logischerwijs), maar ook simpele alledaagse dingen. Zo is bijvoorbeeld een spuitbus deodorant, een paraplu of flesjes drinken in veel gevallen niet toegestaan.

Alledaagse objecten kunnen een risico vormen.
Je vraagt je misschien af: is het écht nodig dat we op een hete dag jouw deodorant in beslag nemen, of je paraplu wanneer het hard regent? En ja, dat is wel het geval. Dat klinkt misschien streng, maar het is voor iedereens veiligheid. Een paraplu kan bijvoorbeeld iemand verwonden in een drukke menigte, en een flesje drinken kan een potentieel projectiel zijn. En hoewel we allemaal graag fris willen ruiken, kunnen spuitbussen deodorant gevaarlijk zijn als ze worden blootgesteld aan hitte of vlammen en kunnen ze ingezet worden om ‘kwaad’ te doen. Zo zie je maar: alledaagse objecten kunnen (onverwachts) een risico komen.

Doe voor vertrek de huisregels-check!
Wil jij zeker weten dat alle spullen in jouw tas mee het fes7valterrein op mogen? Bekijk dan de huisregels van het evenement. Deze worden vaak vooraf al gedeeld, en zijn er niet voor niets. Zo weet je precies wat je wel en niet mee mag nemen en kun je eventuele vertraging bij de ingang voorkomen. Bij alle evenementen willen we voor iedereen een veilige en plezierige omgeving creëren.
Door samen te werken, kunnen we dat doel bereiken. We willen jou als bezoeker dan ook vragen; lees de regels en pak verstandig in. Zo zorgen we samen voor een veilig evenement!

Samen veilig.

Meer blogs

Blogs

Mensgerichte benadering

Het werk als crisisondersteuner gaat verder dan standaard calamiteiten beheersing, vanwege de zor...

Video

Bevrijdings festival 2023

Bekijk de videoregistratie van het Bevrijdingsfestival Overijssel door Bloemink Security

Blogs

Tassencontrole, alles voor een veilige omgeving

Als je ooit een groot evenement hebt bijgewoond, dan kun je je vast voorstellen dat veiligheid en...

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten