Rust en veiligheid

Als crisisondersteuner is Yme Mein al jarenlang verantwoordelijk voor de veiligheid van cliënten en zorgverleners. Eén van zijn taken is vervoersbegeleiding, waarbij hij ervoor zorgt dat cliënten veilig en beschermd vervoerd worden

Vervoersbegeleiding: meer dan het fysiek verplaatsen van A naar B
Vervoersbegeleiding is een belangrijk aspect binnen crisisondersteuning, waarbij het veilig en comfortabel transporteren van cliënten centraal staat. In veel gevallen gaat het om situaties waar speciale begeleiding noodzakelijk is, zoals bij dreigende situaties of wanneer cliënten in een kwetsbare toestand verkeren. Het doel van cliëntenvervoer is niet alleen om hen fysiek van punt A naar punt B te brengen, maar om hen juist een rustige en veilige omgeving te bieden. 

Rust en veiligheid staan centraal gedurende de rit 
Met volledig uitgeruste voertuigen waarborgen we de veiligheid en privacy van betrokkenen tijdens de rit. Een team van professionals voert de vervoersbegeleiding met zorg en aandacht uit. Yme deelt: “Vervoersbegeleiding doen we met drie collega’s samen. Een bestuurder, bijrijder en begeleider achterin zorgen samen voor een gestructureerde aanpak. De begeleider op de achterbank is essentieel voor het faciliteren van de rust en het comfort van de cliënt tijdens de rit. Dit bereiken we door middel van vriendelijke gesprekken, een gemoedelijke benadering en rust uit te stralen”. 

Crisisondersteuning biedt cliënten veiligheid en vrijheid 
Bij Bloemink begrijpen we de gevoeligheid van cliëntenvervoer. Yme geeft aan: ”Cliënten die we vervoeren hebben al genoeg zorgen aan hun hoofd. Ze zitten in een situatie waar ze liever niet in willen zitten.  Het creëren van een veilig gevoel is daarom belangrijk, omdat dit hen rust geeft. Mijn collega’s en ik zijn ervoor om hen dat te bieden. Cliënten waarderen het erg dat ze door ons worden opgehaald, in plaats van bijvoorbeeld door de politie. Wij bieden hen een vorm van vrijheid en veiligheid, doordat ze niet geboeid of opgesloten zitten. Wat dat betreft zijn crisisondersteuners meer ‘normale mensen’. Ik vind het fijn dat een cliënt zich daardoor veilig(er) voelt!” 

Rust uitstralen, de-escalerend werken en veiligheid creëren: taken die Yme op het lijf geschreven zijn! Meer weten? Hij vertelt je er graag meer over in onderstaande video: 

Eén van Yme’s taken is het vervoeren van cliënten. Samen met collega’s zorgt hij ervoor dat de cliënt veilig en comfortabel naar de juiste bestemming wordt gebracht. Hoewel dit een uitdagende taak kan zijn, doet hij dit met een glimlach en een positieve houding.

Yme vertelt je er zelf graag meer over:

Meer blogs

Blogs

De mens centraal: het verhaal achter de oprichting van Bloemink

Wat begon als een bescheiden bijbaan in de beveiliging, is uitgegroeid tot het bedrijf van nu. We...
Blogs

5 mei Bevrijdingsfestival Overijssel

Een dergelijk grootschalig evenement vraagt niet alleen om een strakke organisatie op de dag zelf...
Blogs

Passie voor veiligheid

In de hectische en vaak onvoorstelbare wereld van beveiliging en crisisondersteuning vond Hans va...

Openingstijden feestdagen

Nieuwjaarsdag:
Gesloten
Goede Vrijdag:
Gesloten
1e paasdag:
Gesloten
2e Paasdag:
Gesloten
Koningsdag:
Gesloten
Bevrijdingsdag:
Gesloten
Hemelvaartsdag:
Gesloten
1e pinksterdag:
Gesloten
2e pinksterdag:
Gesloten
1e kerstdag:
Gesloten
2e kerstdag:
Gesloten